משרד האוצר הורה להפסיק מתן תוספת השכר לעידוד סטודנטים לרפואה לבצע סטאז' בבתי חולים של "שירותי בריאות כללית" בפריפריה; כך מדווח הבוקר (א') "ישראל היום". לפי הדיווח, התוספת בוטלה משום שאינה חלק מהסכמי השכר בין הרופאים למדינה.
בדיווח נמסר, כי גובה התוספת היה 2,200 שקל בחודש והיא הוגדרה כתמריץ לעבוד בבתי החולים של קופת חולים כללית המרוחקים ממרכז הארץ. בידיעה דווח, כי "תוספת הפריפריה שהעניקה קופ"ח כללית לסטאז'רים שולמה בניגוד להסכמי השכר עם הרופאים".
עוד בעניין דומה
משרד האוצר: "סטאז'רים שכבר עובדים בפריפריה וקיבלו את התוספת עד כה לא יידרשו להשיבה"
העיתון מסר כי ערן יעקב, הממונה על השכר במשרד האוצר, שנכנס לתפקידו לפני חמישה חודשים, החליט בתחילת אפריל לבטל את "תוספת הפריפריה" לסטאז'רים. לפי העיתון, נוצר מצב שבו סטודנטים שהחלו בסטאז' לפני חודש אפריל עוד ייזכו לקבל את התוספת עד סוף שנת הסטאז', ואילו חבריהם לספסל הלימודים שהתחילו אחריהם לא יזכו לקבלה. סטודנטים לרפואה שהתראיינו לעיתון אמרו כי נדהמו לגלות שהתוספת בוטלה, וכי "על ההחלטה נודע להם בדיעבד ללא עדכון ממשרד הבריאות".תגובת משרד האוצר המצוטטת בדיווח: "התוספת שולמה בניגוד להסכמי השכר עם הרופאים, לכן החליט הממונה על השכר להפסיקה לסטאז'רים החדשים בלבד, אלו שנקלטים בעבודה החל מ־1 באפריל 2017. סטאז'רים שכבר עובדים בפריפריה וקיבלו את התוספת עד כה לא יידרשו להשיבה ואף ימשיכו לקבלה עד תום תקופת הסטאז' הנמשכת שנה".